Funderar du på hur du ska få till ett trivsamt boende? Det finns två delar för att hitta rätt. Dels måste du hitta en bostad som passar dina behov och dels måste du hitta en vardag i bostaden som fungerar tillsammans med det liv du vill leva.

Hitta rätt bostad

Att byta bostad är en slitsam historia, det är så mycket som ska packas, ordnas och fixas. Som tur är har Qleano olika flytt och städtjänster du kan använda dig av för att få avlastning, vilket kan göra att flytten blir enklare att klara av. Slipper du ta hand om städningen och istället använder Qleano flytt och städtjänster så kommer du få kraft över till annat. Redan att hitta rätt bostad kan vara det första steget som tar massor av kraft – innan du ens börjat flyttpacka. Hur vill du bo? Villa, hyresrätt, radhus eller kanske i en bostadsrättsförening? Det finns många alternativ och det är inte alltid så lätt att veta vad som passar. Ett tips är att titta närmare på hur vänner och bekanta gjort och fråga dem vad de tycker är bra och mindre bra med just det valet. Kanske kan du då få en bild av vad som skulle kunna passa dig.

Skaffa fungerande rutiner

När du tagit dig igenom hela processen av att hitta vilken boendeform som kan passa dig, hittat ett boende och flyttat dit, med hjälp av Qleano flytt och städtjänster, så är du ändå inte färdig. Du måste få till vardagsrutiner för att ditt hem och din vardag ska fungera. Det första steget där är att skapa en inredning som passar dig. Har du en balkong eller trädgård kan du behöva fixa och planera även för det utrymmet. Vill du ha saker som klarar sig själv eller gillar du att påta i trädgården? Att använda Qleano flytt och städtjänster är något du kan återvända till för att få ihop din vardag. Med hemstädning en gång i veckan eller kanske varannan vecka slipper du lägga tid och kraft på att ta hand om ditt hem. Ett annat tips är att redan från början skapa en fungerande ordning så att det blir lätt att organisera och lägga saker på sin plats. Har saker inga bestämda platser är det större risk att det uppstår oordning och ett visst mått av kaos, som kan ställa till det för dig i ditt vardagliga liv.