Coronapandemin tvingade många av oss att arbeta hemifrån under en lång period. De flesta var inte beredda på detta och det blev snabbt tydligt hur viktigt det är att ha en bra plats att sitta på när man arbetar. Att sitta i soffan, sängen eller vid köksbordet funkar enbart under en begränsad tid. Snabbt inser man att man får ont i kroppen och inte alls blir lika effektiv som man är på kontoret.

Skapa ett hemmakontor

När man väl insett detta är det dags att börja fixa ett eget hemmakontor eller i alla fall en arbetsplats. Hur man väljer att utforma detta beror naturligtvis på hur mycket plats man har hemma – vissa kanske kan avsätta ett helt rum medan andra får nöja sig med ett skrivbord. Detta kan med fördel vara höj- och sänkbart men det är inget måste. Viktigast är ändå att ha en bra stol som kan ställas in efter just dej så att du sitter ergonomiskt för att undvika skador och förslitningar. Utöver detta behöver man också bra ljus när man arbetar. Utöver detta är det upp till var och en hur man vill ha det och vad man behöver för sina specifika arbetsuppgifter. Här följer fler tips på vad man bör tänka på när man fixar sin hemarbetsplats.

Variation i vardagen

Även om det finns många fördelar med att arbeta hemifrån kan det kan ibland bli lite enformigt och ensamt. Då kan det vara bra att komma ihåg att det faktiskt finns alternativ som gör att man kan få lite variation i vardagen. I de allra flesta städer finns det nämligen kontorshotell. Det är en perfekt lösning för frilansare och de som inte har ett fast kontor att gå till. På dessa kontorshotell kan man göra allt från att hyra en fast kontorsplats eller ett eget rum till att köpa ett pass för en dag. Kontorshotell är också en perfekt plats att träffa nya människor och förhoppningsvis skapa kontakter som kan vara en till nytta i arbetet och karriären.

Tänk på detaljerna

Det finns massor av smarta saker som kan underlätta dagen på hemmakontoret. Det är allt från smarta vattenflaskor som påminner dig att dricka till hållningsselar så att man sitter i en korrekt position framför skrivbordet. Det är helt enkelt de små sakerna som gör det. Se till att skaffa de som gör just din arbetsdag lite bättre och mer njutbar.